+31 (0) 850869700

Oud Limburgs Schuttersfeest

Hoogmis van de Limburgse volkscultuur

Een evenement van formaat waar je U tegen zegt: Het Oud Limburgs Schuttersfeest ook wel “d’n Ouwe Limburger” genoemd is een begrip in Limburg en Vlaanderen: Met zo’n 150 deelnemende schutterijen, tienduizenden bezoekers uit binnen – en buitenland, de historische optocht, de schietwedstrijden, de organisatie van het Kinjer OLS en al het feestgedruis er omheen. Het is niet voor niks dat deze ‘hoogmis van de Limburgse volkscultuur’ in Nederland en Vlaanderen de status van nationaal immaterieel erfgoed heeft verworven. En dit alles mogelijk gemaakt door de inzet van 1500 vrijwilligers en talloze sponsoren.

Meijelse wortels

Toen in juli 2019 onze “eigen” Meijelse schutterij Sint Willibrordus het Oud Limburgs Schuttersfeest won, was Meijel aan zet voor de organisatie. Als Meijels bedrijf van de broers Jeroen en Ronald Daniels vonden we het bijna vanzelfsprekend dat we aan het welslagen van dit grandioze festijn een bijdrage moesten leveren. Uit de eerste oriënterende gesprekken bleek al snel dat we met de organisatie op een lijn zaten en besloten we om trotse hoofdsponsor te worden.

Eén grote familie

Er zijn immers de nodige overeenkomsten tussen Daniels Traprenovatie en de organisatoren van de Meijelse schutterij Sint Willibrordus. Beiden zijn jong, uitdagend, fris, eigentijds, een tikkeltje eigenwijs én met een gemeenschappelijk “werkgebied” in Nederland en België. Werkplezier, vriendschap en verbroedering maken dat Daniels Traprenovatie net als Schutterij Sint Willibrordus als het ware één grote familie is.

Recht doen aan waar het echt om gaat

Omdat we de dingen graag net even anders doen, besloten we het met ons sponsorschap dan ook over een andere boeg te gooien. Geen vlaggen en banners, waarin ons bedrijf centraal straat, maar een vorm die recht doet aan de rijke traditie en historie van het Limburgse Schutterij-wezen. Samen met historicus Luc Wolters, verbonden aan het Limburgs Schutterijmuseum in Steyl, hebben we verhalen opgetekend uit de geschiedenis van de Limburgse schutterijen. Deze verhalen zijn op informatiezuilen geëxposeerd die op diverse plekken op het feestterrein staan opgesteld. Op deze manier dragen we als hoofdsponsor op onze manier bij aan waar het echt om gaat: het Oud Limburgs Schuttersfeest en zijn rijke traditie. Dat we daar als Meijels bedrijf een steentje aan mogen bijdragen, daar zijn we natuurlijk ongelooflijk trots op!

Daniels Traprenovatie, trotse partner van het OLS 2022